Ετικέτες

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Εσύ Βλέπεις Πορνό, Αλλά και το Πορνό Βλέπει Εσένα

Τριάντα εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολουθούν τακτικά πορνό στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Για την ακρίβεια, αυτό είναι το ποσοστό που το παραδέχεται, ακόμη και σε ανώνυμες έρευνες: Το 2013, μόλις το 12 τοις εκατό των ανθρώπων που ερωτήθηκαν παραδέχτηκαν ότι παρακολουθούν πορνό στο Internet.


Ωστόσο, χάρη στον διάχυτο εντοπισμό online αποτυπωμάτων και τα προγράμματα περιήγησης, οι ξεδιάντροποι ψεύτες της Αμερικής δεν μπορούν να έχουν λόγο για το αν οι πορνό-συνήθειές του θα μείνουν μυστικές. Αυτό, γιατί όσοι βλέπουν πορνό στο διαδίκτυο παρακολουθούνται και αν ο μηχανικός λογισμικού Brett Thomas έχει δίκιο, θα ήταν εύκολο να τους αποκαλύψεις, μαζί με μια εκτενή λίστα του κάθε κλιπ που έχουν δει.

Ο Thomas, ο οποίος ζει στο San Francisco, βρέθηκε πρόσφατα σε ένα μπαρ, για να συνομιλήσει με ένα μέλος της βιομηχανίας ψυχαγωγίας ενηλίκων. Φυσικό επόμενο ήταν σε κάποια στιγμή της κουβέντας να μιλήσουν για τα οικονομικά. Ενώ ο επαγγελματίας της βιομηχανίας του πορνό, επέμεινε ότι η συλλογή και πώληση προσωπικών δεδομένων των χρηστών που επισκέφθηκαν ερωτικές ιστοσελίδες δεν ήταν μέρος του επιχειρηματικού μοντέλου της βιομηχανίας, ο Thomas δεν πείστηκε.

«Αν παρακολουθείτε πορνό στο διαδίκτυο το 2015, ακόμη και σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, θα πρέπει να περιμένετε ότι σε κάποιο σημείο το ιστορικό περιηγήσεων ενδέχεται να δημοσιοποιηθεί και να συνδεθεί με το όνομά σας», κήρυξε ο Thomas σε μια ανάρτηση σε blog με τίτλο « Το Online Πορνό Μπορεί να Είναι το Επόμενο Μεγάλο Σκάνδαλο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Αν σου αρέσουν τα «περίεργα», δες το ντοκιμαντέρ του VICE, «Η Βιομηχανία του Ψηφιακού Έρωτα»


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το σκεπτικό του Thomas είχε ως εξής: η μηχανή περιήγησής σας (Chrome, Safari, οτιδήποτε) έχει μια πολύ μοναδική διαμόρφωση και μεταδίδει όλα τα είδη των πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας καθώς κάνετε κλικ στο διαδίκτυο. Βασικά αφήνετε "ίχνη", όπως τα αποκαλεί ο Thomas (άλλοι προτιμούν τον όρο "δακτυλικά αποτυπώματα"), σε όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Άρα, είναι σαν να συνδέετε ένα αποτύπωμα με ένα άλλο - ένας εμπειρογνώμων μπορεί να εντοπίσει τα ίδια αποτυπώματα μέσω Facebook και NYTimes.com, όπως αντίστοιχα μεταξύ Pornhub και XVideos.

Ο Thomas υποστήριξε ότι «σχεδόν κάθε παραδοσιακή ιστοσελίδα που επισκέπτεστε εξοικονομεί αρκετά δεδομένα για να συνδέσετε το λογαριασμό χρήστη σας με τα δακτυλικά αποτυπώματα του browser σας, είτε άμεσα είτε μέσω τρίτων». Έχει σίγουρα δίκιο, στο ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες που επισκέπτεστε (σίγουρα όχι μόνο πορνό ιστοσελίδες) έχουν εγκατεστημένα στοιχεία παρακολούθησης που στέλνουν τα δεδομένα σας σε εταιρείες τρίτων, πιθανώς εν αγνοία σας. Πολλοί, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν το Google Analytics, ένα αρκετά δημοφιλές εργαλείο, το οποίο έχουν διάφορες εταιρείες για να παρακολουθούν την κίνηση των σελίδων τους. Άλλοι έχουν τα κουμπιά για τα social media που σου επιτρέπουν να κοινοποιήσεις υλικό, πάνω στο οποίο προβάλλουν διαφημίσεις τρίτων.

Οπότε, για παράδειγμα, όταν κάνετε κλικ στο "Leather Fetish #3" στο Xnxx, δεν στέλνετε απλά ένα αίτημα στην ιστοσελίδα πορνό, αλλά στέλνετε και σε τρίτους όπως το Google, την εταιρεία web-tracking AddThis, και σε μια εταιρεία που ονομάζεται Pornvertising, ακόμα και αν κάνετε περιήγηση σε ανώνυμο mode. Στέλνετε επίσης στοιχεία σε άλλους, που που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση του υπολογιστή σας, όπως τη διεύθυνση IP σας.


Πηγή: vice.com

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου