Ετικέτες

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Οι 4 πιο επικίνδυνοι τύποι προσωπικότητας!

Σύμφωνα με τον Joe Navarro, συγγραφέα και πρώην πράκτορα του FBI με ειδίκευση στην Ανάλυση Συμπεριφοράς, υπάρχουν τέσσερις τύποι προσωπικότητας που χαρακτηρίζονται από απλώς ενοχλητικοί έως επικίνδυνοι και πρέπει να αποφεύγουμε τις στενές επαφές μαζί τους.


1. Ο παρανοϊκός

Ένας παρανοϊκός επιδεικνύει δυσπιστία επί μονίμου βάσεως, αμφισβητώντας τους πάντες και τα πάντα. Μπορεί να ξεσπάσει λεκτικά, ή ασκώντας σωματική βία εάν δεχθεί την απόρριψη, ή πληγεί ο εγωισμός του. Συνηθίζει να κατασκοπεύει τον/την σύντροφό του, ψάχνοντας στο κινητό ή το e-mail αποδεικτικά στοιχεία για μια πιθανή παράνομη σχέση. Γκρινιάζει συνεχώς για την κριτική που δέχεται από τους άλλους –χωρίς ο ισχυρισμός αυτός να έχει απαραίτητα αντικειμενική βάση– και έχει την τάση να πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας.

Τα σημάδια που πρέπει να σας προβληματίσουν: εκφράζει συνεχώς υποψίες, είναι ηθικολόγος και ασκεί συχνά έντονη κριτική, διαφωνεί και τσακώνεται με τους γύρω, ζηλεύει και είναι εύθικτος, έχει ελάχιστους φίλους, δείχνει έλλειψη ανοχής στη διαφορετικότητα, είναι ισχυρογνώμων.

2. Ο συναισθηματικά ασταθής

Ένα άτομο που χαρακτηρίζεται από συναισθηματική αστάθεια είναι σαν το φτερό στον άνεμο, απρόβλεπτος και ακραίος. Επιζητά συνεχώς την προσοχή των άλλων, γι” αυτό και συχνά φλερτάρει χωρίς ντροπή. Συνηθίζει να χειραγωγεί φίλους και γνωστούς κάνοντάς τους ψυχολογικό πόλεμο (π.χ. ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό του εάν δεν του κάνουν τα χατίρια). Εάν πρόκειται για ερωτικό σύντροφο, είναι πολύ πιθανό να ζητήσει από τον/την σύντροφό του να χωρίσουν και μετά να παρακαλά για επανασύνδεση.

Τα σημάδια που πρέπει να σας βάλλουν σε σκέψη: ακολουθεί μια τακτική «όλα ή τίποτα», έχει ανάγκη την αποκλειστικότητα, έχει παράλογα ξεσπάσματα, θέλει πάντα να έχει τον τελευταίο λόγο, εκδηλώνει έντονες εναλλαγές διάθεσης, επιδεικνύει αναίτια εχθρικότητα, αδυνατεί να διαχειριστεί το στρες, δεν μπορεί να διατηρήσει σταθερές σχέσεις.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3. Το αρπακτικό

Ο συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου δεν δίνει καμία σημασία σε συναισθηματικούς δεσμούς, ηθικούς κανόνες ακόμη και νόμους. Μπορεί με μοναδική μαεστρία να εντοπίζει και να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των άλλων. Έχει τάσεις παραβατικής συμπεριφοράς και μπορεί να προσπαθήσει να αποσπάσει χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα. Συνήθως προκαλεί στους γύρω του φόβο και νευρικότητα.

Τα σημάδια που πρέπει να σας προβληματίσουν: έχει ιστορικό παραβατικής συμπεριφοράς, αγαπά τα ψέματα, δε συμπονά τους άλλους στα δύσκολα, είναι αλαζόνας, και εκμεταλλεύεται τους άλλους.

4. Ο ναρκισσιστής

Ο νάρκισσος αγαπά να είναι στο επίκεντρο και μπορεί να πει ψέματα ή να καταστρώσει δόλια σχέδια για να το πετύχει, χωρίς να νοιάζεται καθόλου για τον αντίκτυπο της συμπεριφοράς του σε τρίτους. Μπορεί να «μαχαιρώσει πισώπλατα» ένα φίλο ή συνάδελφο προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Αργεί πάντα στα ραντεβού του για να κάνει εντύπωση και κάνει συνεχώς επικριτικά σχόλια για να μειώσει τους άλλους.

Τα σημάδια που πρέπει να σας βάλλουν σε σκέψη: κατηγορεί τους πάντες, είναι εγωιστής, απαιτεί ειδική μεταχείριση, υπερπροβάλλει τις εμπειρίες του, και έχει εμμονή με την εμφάνισή του.


Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου