Ετικέτες

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Tips για να τρώτε λιγότερο χωρίς να πεινάσετε ποτέ!

Πολλές φορές ξεφεύγουμε με τις μερίδες που καταναλώνουμε, με αποτέλεσμα να φορτωνόμαστε περιττές θερμίδες, άρα και κιλά.




Εφαρμόζοντας μερικές απλές στρατηγικές, μπορείτε να μειώσετε τις ποσότητες φαγητού που τρώτε καθημερινά, χωρίς να ταλαιπωρείστε από πείνα και λιγούρες. Δείτε ποιες είναι οι συμβουλές των ειδικών!

1. Λαχανικά
Φορτώστε το μισό σας πιάτο με πρασινάδες και το υπόλοιπο μισό με φαγητό. Με τον τρόπο αυτό, θα κρατήσετε χαμηλά το θερμιδικό φορτίο του γεύματος και παράλληλα θα πάρετε πολύτιμες βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα που θα κρατήσουν την πείνα μακριά για περισσότερες ώρες. Τα λαχανικά είναι επίσης πλούσια σε νερό, το οποίο θα κάνει τόσο το στομάχι όσο και τον εγκέφαλό σας να «νομίζουν» ότι δεν πεινάτε.

2. Πρωινό
Μην παραμελείτε το πρωινό γεύμα, καθώς είναι το καύσιμο που χρειάζεστε για να έχετε ενέργεια μέσα στην ημέρα. Φροντίστε να πάρετε όμως ποιοτικές θερμίδες από το πρωινό σας. Τα αβγά και μια σαλάτα από σπανάκι είναι το ιδανικό πρωινό για να παραμείνετε σε εγρήγορση για πολλές ώρες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3. Νερό
Πολλές φορές η δίψα «μεταμφιέζεται» σε πείνα, οπότε αν νιώθετε λιγούρα μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αφυδατωθεί ο οργανισμός σας. Πιείτε λοιπόν ένα ποτήρι νερό αντί να φάτε! Εάν όντως πεινάτε, ένα ποτήρι νερό πριν το γεύμα θα σας βοηθήσει να μειώσετε το αίσθημα της πείνας και να μην ξεφύγετε με την ποσότητα φαγητού που θα καταναλώσετε.

4. Φυτικές ίνες
Οι τροφές που παρέχουν σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, κυρίως φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης, μας χορταίνουν για αρκετές ώρες χωρίς να μας φορτώνουν με πολλές θερμίδες.

5. Μπαχαρικά
Τα μπαχαρικά, ειδικότερα τα καυτερά, εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού, οπότε μας βοηθούν να καταναλώσουμε μικρότερες ποσότητες φαγητού.


Πηγή: onmed.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου