Ετικέτες

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Αυτή είναι η πιο φονική κάμπια στον κόσμο που όποιος την αγγίζει πεθαίνει

Η Lonomia Obliqua είναι μια μικρή κάμπια μήκους 4,5-5,5 εκατοστών. Όταν ενηλικιωθεί μετατρέπεται σε νυχτοπεταλούδα.


Είναι γνωστή ως “κάμπια δολοφόνος” και αυτό γιατί είναι υπεύθυνη για αρκετούς θανάτους ανθρώπων, ιδιαίτερα στη νότια Βραζιλία.

Το χρώμα της κυμαίνεται ανάμεσα στο πράσινο και το καφέ και το σώμα της είναι γεμάτο με δηλητηριώδη αγκάθια.Επειδή είναι πλήρως εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον της, πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που ακουμπώντας πάνω σ’ ένα δέντρο, δεν την βλέπουν με αποτέλεσμα να τσιμπηθούν από τα δηλητηριώδη αγκάθια της.

Εκχυμώσεις, εσωτερική αιμορραγία και νεφρική ανεπάρκεια είναι κάποιες από τις βλάβες που προκαλεί το δηλητήριό της στον ανθρώπινο οργανισμό.


Αρκετά είναι τα θανατηφόρα κρούσματα. Βέβαια, για να είναι ένα κρούσμα θανατηφόρο χρειάζονται τουλάχιστον 20 έως 100 τσιμπήματα, αφού κάθε τσίμπημα εκχύει μόνο λίγο δηλητήριο.


Υπάρχει όμως και μια θετική πλευρά, που αφορά στη Lonomia Obliqua. Η μικρή αυτή κάμπια αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών ερευνών για τις αντιπηκτικές ιδιότητες που έχει το δηλητήριό της, για την πρόληψη των απειλητικών θρόμβων του αίματος.Πηγή:trelanews

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου