Ετικέτες

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Μοιάζει σαν ένα παραμυθένιο νησάκι στη μέση του ωκεανού- Όποιος όμως το επισκέπτεται, πεθαίνει… (βίντεο)

Στον Ινδικό Ωκεανό, υπάρχει μια αλυσίδα νησιών μεταξύ της Ινδίας και της χερσονήσου της Μαλαισίας, που ονομάζεται
μεγάλο αρχιπέλαγος Andaman.


1.Εκτός από την ακτή αυτού του νησιού, υπάρχει και ένα άλλο μικρό κομμάτι γης, το βόρειο νησί Sentinel. Αυτό, είναι ένα μέρος οπού οι επισκέπτες δεν είναι ευπρόσδεκτοι.
2. Οι κάτοικοι του νησιού
Οι κοινωνία των κατοίκων αυτού του νησιού, υπάρχει εδώ και 60.000 χρόνια. Οι κάτοικοι του βορείου νησιού Sentinel, είναι σε μεγάλο βαθμό αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.
3. Απαγόρευση της Ινδίας
Η απομόνωση είναι αυτό που τους αρέσει. Στο παρελθόν, είχαν επιτεθεί βάναυσα στους επισκέπτες του νησιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ινδία απαγόρευσε στους πολίτες να πηγαίνουν στο νησί.
4. Το μυστήριο του πληθυσμού
Η καλύτερη λύση για τις ρυτίδες που έχετε ακούσει ποτέ! Χρησιμοποιήστε το και ξεχάστε τις ρυτίδες!
Λόγω αυτής της απομόνωσης, δεν είναι γνωστό το πόσοι άνθρωποι κατοικούν εκεί. Εκτιμάται ότι θα μπορούσε να είναι πολύ λίγοι, από 50 μέχρι 400. Οι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο ζωής τους, αποτελούν επίσης μυστήριο.
5. Βίντεο με το μήκος των ποδιών τους
Ένα βίντεο από το «LoveBite Productions» ρίχνει φως στους ανθρώπους του νησιού. Σύμφωνα με το βίντεο, οι κάτοικοι του νησιού πιστεύεται ότι είναι άμεσοι απόγονοι των πρώτων ανθρώπων που έζησαν στην Αφρική».
6. T.N. Pandit
Από το 1967, ο Ινδός ανθρωπολόγος T.N. Pandit διεξήγαγε κυβερνητικές εκδρομές για να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους του νησιού. Το βίντεο δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τα ευρήματά του από τις προσπάθειές να έρθει σε επαφή. Και ως επί το πλείστον, η απάντηση από τους ντόπιους δεν ήταν πολύ ευνοϊκή.
7. Έδειξαν εχθρικότητα
«Μερικές φορές θα μας γύριζαν την πλάτη», αναφέρει ο Pandit στο βίντεο. «Αυτό είχε ως στόχο να μας προσβάλει, καθώς δεν ήμασταν ευπρόσδεκτοι». Αλλά αυτό είναι πολύ καλό σε σύγκριση με κάποια άλλα πράγματα που έκαναν στους επισκέπτες.
8. Έπλεαν στην ακτή
Το 2006, δύο ψαράδες έπεσαν στην ακτή του νησιού. Αντί να τους βοηθήσουν, τους επιτέθηκαν και τους δολοφόνησαν. Η προσέγγιση σε απόσταση τριών μιλίων από το νησί, είναι πλέον παράνομη.
9. Κανείς δεν είναι ευπρόσδεκτος
«Δεν έχει σημασία αν είστε φίλος ή εχθρός, αν φτάνετε στις ακτές του νησιού με κάποιο σκοπό ή κατά λάθος», δήλωσε ο αφηγητής του βίντεο. «Οι ντόπιοι θα σας αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο, με δόρατα και βέλη.»
10. Δεν θέλουν βοήθεια
«Τα δώρα φαγητού και ένδυσης δεν έχουν σημασία γι’ αυτούς», συνεχίζει η αφήγηση. «Ήταν εχθρικοί ακόμη και προς τις αποστολές διάσωσης μετά το τσουνάμι του 2004». Οι εργαζόμενοι διάσωσης πέταξαν πάνω από το νησί με ελικόπτερο για να ρίξουν τρόφιμα, αλλά ένας κάτοικος επιτέθηκε με βέλος στο ελικόπτερο.
11. Αίσθημα υποδοχής
Ωστόσο, μια φορά υποδέχτηκαν τους επισκέπτες με ζεστασιά αντί για εχθρότητα. Συνέβη στις 4 Ιανουαρίου 1991, όταν 28 άνδρες, γυναίκες και παιδιά προσέγγισαν τον Pandit και την ομάδα του. «Ήταν απίστευτο», είπε ο Pandit.
12. Για την δική τους ασφάλεια
Οι επισκέπτες, όχι μόνο απαγορεύεται να πάνε στο νησί για τη δική τους ασφάλεια, αλλά επίσης και για την ασφάλεια των κατοίκων εκεί. Ο λόγος; Τα μικρόβια.
13. Καμία ανοσία
Με την απομόνωσή τους, οι άνθρωποι εκεί στερούνται ανοσίας για πολλές ασθένειες, όπως είναι η γρίπη. Εάν τέτοιου είδους μικρόβια μεταδίδονταν εκεί, η φυλή θα μπορούσε να αφανιστεί. Επομένως, είναι λογικό να θέλουν να αποφύγουν τους ξένους όσο το δυνατόν περισσότερο.
14. Παλιά προβλήματα με τους απ’ έξω
Σύμφωνα με την Survival International, «Οι μεγάλες φυλές Andamanese των νησιών Andaman της Ινδίας αποδεκατίστηκαν από ασθένειες, όταν οι Βρετανοί αποίκισαν τα νησιά τη δεκαετία του 1800. Η πιο πρόσφατη που εξαφανίστηκε ήταν η φυλή Bo, της οποίας το τελευταίο μέλος πέθανε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να αποτρέψουν την εξολόθρευση μιας ακόμη φυλής, είναι να εξασφαλίσουν ότι το νησί Sentinel δεν κινδυνεύει από τους ξένους».
15. Δείτε περισσότερα





Πηγή: taxalia

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου