Κυριακή 18 Μαρτίου 2012
Νηστίσιμα Γλυκά: Νηστίσιμο παγωτό μπανάνα
Μιας και εδώ και κάποιες μέρες έχει μπει και επίσημα η άνοιξε, και παράλληλα έχουμε και νηστεία, βρήκαμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε μια συνταγή για νηστίσιμο (?) παγωτό μπανάνας!!! Οχι, δεν πρόκειται για γρανίτα! Πρόκειται για παγωτό-σορμπέ μπανάνα! Δεν απαιτείται παγωτομηχανή για να το φτιάξετε! Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα μπλέντερ και μερικές μπανάνες (προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλλα και λίγο χυμό λεμονιού, αν θέλετε).
Το παγωτό αυτό είναι πολύ δροσερό και υγιεινό και έχει λίγες θερμίδες! Απολαύστε ένα υπέροχο νηστίσιμο παγωτό μπανάνας και διατηρήστε τη γραμμή σας!
ΥΛΙΚΑ:
600 γραμμάρια ώριμες μπανάνες
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλλα (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Αποφλοιώνουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μικρές ροδέλες.
2. Απλώνουμε τις ροδέλες σε ένα μπολ ή ένα πλατύ πλαστικό πιάτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία μέρα.
3. Οταν οι μπανάνες καταψυχθούν, τις βγάζουμε από το ψυγείο και τις αδειάζουμε μέσα στο μπλέντερ.
4. Προσθέτουμε στο μπλέντερ την κανέλλα.
5. Δουλεύουμε το μπλέντερ στη δυνατή ταχύτητα για λίγα λεπτά.
6. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε την πολτοποίηση.
7. Μόλις οι μπανάνες πολτοποιηθούν, το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι λίγο περισσότερη από 0.5 λίτρο.
Αν θέλουμε το παγωτό μας γλυκό, μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη άχνη ή μέλι (στο σημείο που προσθέτουμε την κανέλλα). Δοκιμάστε να προσθέσετε 2 κουταλιές μέλι στο παγωτό και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!
Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό μας με μέλι και τριμμένα καρύδια.
Καλή επιτυχία!
Στο found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις προσφορές
όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ από κάτω θα τις έχετε μπροστά σας!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου