Ετικέτες

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Πώς να φτιάξετε λαζάνια με πέστο



Μια κλασική ιταλική συνταγή που είναι αρκετά εύκολη να πραγματοποιηθεί είναι τα λαζάνια και εμείς θα σας δείξουμε μια πιο εντυπωσιακή παραλλαγή της, τα λαζάνια με... πέστο!



Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε είναι για 6 άτομα οπότε μπορείτε να την πραγματοποιήσετε και να κάνετε το τραπέζι στην παρέα σας.




Ας δούμε τα υλικά που μας χρειάζονται:




-700 γραμμάρια φρέσκα λαζάνια




-250 γραμμάρια πέστο έτοιμο σε βαζάκι που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ




-αλάτι




-1 λίτρο σάλτσα μπεσαμέλ έτοιμη




-μια κουταλιά βούτυρο




-τυρί τριμμένο




-πιπέρι


συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Παρακολούθησε όχι 1, ούτε 2, αλλά 37 διαφορετικά σεμινάρια με σημαντική έκπτωση, με την αγορά κουπονιού 37€

-> Μάθε να φτιάχνεις ιστοσελίδες(joomla) και e-shop(VirtueMart), μέσα από έναν κύκλο μαθημάτων, μόλις με 99€

-> Πακέτο για 4ήμερα ταξίδι στο Παρίσι, με πληρωμένα τα εισιτήρια μετ' επιστροφής και διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, μόνο από 325€
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Παίρνουμε μια κατσαρόλα, τη γεμίζουμε κατά τα 3/4 με νερό και προσθέτουμε αλάτι.




Την τοποθετούμε στην κουζίνα και μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα λαζάνια, βράζοντάς τα περίπου για ένα λεπτό σε κάθε τους πλευρά.




Μόλις βράσουν τα λαζάνια απομακρύνουμε το νερό στο σουρωτήρι και με ένα χαρτί κουζίνας τα σκουπίζουμε ελαφρά για να φύγει το νερό εντελώς, χωρίς όμως να τοποθετήσουμε τα λαζάνια πάνω στο χαρτί, γιατί θα κολλήσουν.




Φτιάξτε τη μπεσαμέλ και ζεστάνετέ την πριν την ανακατέψετε με το πέστο.




Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.




Βάλτε το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 25 επί 35 εκατοστών και καλύψτε όλη την επιφάνεια και μετά τοποθετήστε την μπεσαμέλ με το πέστο.




Τοποθετήστε από πάνω μια στρώση λαζάνια και έπειτα άλλη μια στρώση μπεσαμέλ.




Ρίξτε από πάνω αρκετό τριμμένο τυρί και συνεχίστε φτιάχνοντας κι άλλες στρώσεις ακολουθώντας αυτή τη σειρά και ολοκληρώστε με μια στρώση λαζάνια καλυμμένη με τη σάλτσα.




Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε από πάνω μερικές λεπτές στρώσεις βούτυρο εδώ κι εκεί και στο τέλος καλύψτε το ταψάκι με το τριμμένο τυρί που σας έχει περισσέψει.




Για καλύτερη γεύση και για να κάνετε ένα διαφορετικό πιάτο μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε και μερικούς κουκουναρόσπορους από πάνω πριν το τοποθετήσετε στο φούρνο.




Ψήστε τα λαζάνια για περίπου μισή ώρα και πριν τα σερβίρετε αφήστε τα για περίπου δέκα λεπτά να "ξεκουραστούν".




Καλή σας όρεξη!

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: radar.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου